maanantai 25. maaliskuuta 2013

Höyryimuri

Kokouksessa päätettiin törsätä kassassa olevia rahoja ja hankkia yhdistyksen nimiin höyryimuri, jota tarvitsevat voivat vuokrata edulliseen hintaan (Jäsenet 10 e/vrk, muut 15 e/vrk). Tiina teki kierroksen lähialueen rautakaupoissa ja muutamassa nettikaupassa, ja imuri hankittiin. Vehje on Kärcherin malli SV 1902.

Loikkasin heti vuokrajonon kärkeen ja olen nyt tämän päivän testaillut konetta. Tiinakin taisi höyryttää oman talonsa jo? Laite siis käy periaatteessa kaikkeen puhdistukseen: lattioille, kaakeleille, matoille, sohville, autonpenkeille, uuniin, hellanreunoihin, ikkunoihin... Pesuaineita ei käytetä, vaan kone tohottaa kuumaa höyryä, joka irrottaa lian. Eikä siinä vielä kaikki, se myös imee likaveden saman tien sisuksiinsa, joten pintaa ei tarvitse enää erikseen pyyhkiä! Lisäosia on paljon, oma suutin löytyy aika lailla kaikkeen kuviteltavissa olevaan.

Tässä nyt puolen päivän siivouksen jälkeisiä kokemuksia:

- Osien ja nappien paljous meinasi aluksi masentaa, koneen käyttöön ottaminen ensimmäistä kertaa ei ole kovinkaan helppoa. Kun haet pesurin lainaan ensimmäistä kertaa, pyydä Tiinalta käyttöönottokoulutus.

- Pesuri on aivan liian painava ja kömpelö arkiseen siivoukseen. Olin harkinnut ostavani tällaisen ihan omaksi, mutta luultavasti käyttökerrat olisivat kuitenkin jääneet muutamaan kertaan vuodessa, joten olen todella iloinen vuokrausmahdollisuudesta!

- Imuri pitää isoa ääntä.

- Höyryn ja imun tehoa joutuu aina säätämään sopivaksi, ei kannata tyytyä siihen mitkä asetukset sattuvat olemaan valmiina.

- Ei tämäkään kone aivan ihmeitä tee, mutta kyllä höyry irrottaa likaa todella hyvin. Esim. pesuhuoneen vaaleiden seinälaattojen saumat kirkastuivat kummasti, ja muovimatosta irtosi tosi mustaa vettä. Likaisten pintojen kanssa kannattaa tehdä niin, että huristaa ensin pelkällä höyryllä ja sen jälkeen vasta höyry+imu -yhdistelmällä. Todella likaisten pintojen kanssa toiminee parhaiten, että yksi kulkee pesurin kanssa ja höyryttää lian irti ja toinen seuraa perässä esim. mikrokuitumopin kanssa ja pyyhkii lian pois. Tuntuu, että imuri ei kuitenkaan vedä kaikkea, vaan lattiaan tahtoo jäädä läikkiä ja rantuja. Voi olla myös tekniikkakysymys, joka korjaantuu käyttökokemuksen myötä.

- Lattioita kun pesee, niin parketin ja laminaatin kanssa kannattaa varmasti säätää höyry ihan minimille. (Meillä on vaan laattaa ja muovimattoa, niiden kanssa saa kyllä tohottaa ihan huoletta.)

- Ikkunanpesua testasin saunan ovella. Ovi puhdistui kyllä hyvin, mutta täysin rannuton lopputulos vaatinee harjoittelua tässäkin.

Haeppa pesuri Tiinalta testattavaksi pääsiäissiivoukseen, ja lisää kommenttisi tähän alle niin saadaan lisää käyttöideoita ja -kokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti